Rugklachten? Wat heeft uw bed er mee te maken?

Rugklachten

De kans is groot dat je al eens last hebt gehad van Rugpijn. En is dat niet het geval, dan is dat nog geen reden tot juichen, ruim 80% van alle mensen krijgt er in zijn leven ooit mee te maken. Je hebt dus maar 1 kans op de 5 dat je eraan ontsnapt.

Meestal gaat het om lage rugklachten die veroorzaakt worden door verkeerde houdingen en bewegingen. Je kunt er al op jonge leeftijd mee te maken krijgen, zeker als je een zittend of staand beroep hebt.

De wervelkolom is een heel slim stukje mechaniek, een complex bouwwerk van erg uiteenlopende, maar prachtig in elkaar passende elementen.

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is om fit en energiek aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Ook voor onze wervelkolom geldt dat: de hele dag draagt ze ons lichaamsgewicht, ‘s-nachts moet ze dus bijkomen van die zware taak. Het is vitaal dat ze dan zo min mogelijk belast word.

De basics van een goed bed zijn: Conformiteit, hardheid, warmte-isolatie en vochtregulatie. Die 4 eigenschappen zijn fundamenteel voor een goede nachtrust.

Hoe stel ik mijn slaapsysteem samen? Moet ik in een hard of een zacht bed slapen? Hoe zorg ik ervoor dat mijn lichaam goed ondersteund word? Hoe zorg ik voor een goede vochtregulatie? Wat voor bedtextiel kan ik het best gebruiken?

Ik denk als je je er in gaat verdiepen, je eigenlijk pas merkt hoe ingewikkeld het is een goed slaapsysteem te kiezen. Het houdt veel meer in dan je in de eerste instantie dacht…

Wij als slaapspecialisten kunnen u wegwijs maken in de vele verschillende slaapsystemen die er zijn, en u de nodige informatie en advies geven. Samen met de klant bepalen we, wat het beste passende slaapsysteem zou kunnen zijn. (ook maatwerk is geen probleem) Dit is in iedere prijsklasse te vinden, want een goed passend slaapsysteem hoeft niet altijd stikduur te zijn.

Maak gebruik van onze jarenlange ervaring, en kom eens langs voor vrijblijvend advies. En geloof me, het is echt niet zo dat een beddenspeciaalzaak duur is. Kwaliteit, daar gaat het ons om!

De koffie staat klaar!

Team Droommeubel