Welk hoofdkussen past er bij mij?

Het juiste hoofdkussen zorgt voor een maximale ontspanning van de wervelkolom. Dit wordt bereikt wanneer de wervelkolom volledig wordt ondersteund en alle wervels in een vloeiende lijn komen te liggen. De keuze voor een type hoofdkussen begint daarom bij de door jouw meeste gekozen slaaphouding. Er zijn drie type slapers te onderscheiden: de zijslaper, de rugslaper en de buikslaper.

Zijslaper: De zijslaper heeft over het algemeen een redelijk stevig tot stevig kussen nodig.

Rugslaper: De rugslaper heeft over het algemeen een gemiddeld stevig kussen nodig, zodat het hoofd niet te veel omhoog of omlaag komt te liggen. Ook is het voor de rugslaper van belang dat de nek goed wordt ondersteund, zodat er geen knik in de wervelkolom ontstaat.

Buikslaper: De buikslaper heeft volgens fysiotherapeuten de minst goede slaaphouding. Door het opzij gedraaide hoofd komen de nekwervels onder spanning te staan. Voor de buikslaper is in principe geen kussen nodig, maar vind je het toch prettig op een kussen te slapen dan is een dun kussen geschikt.

Gewicht en stevigheid matras

Het is van belang dat je kussen het hoofd goed kan dragen. Daarom geldt hoe zwaarder je bent, hoe steviger het kussen moet zijn. De mate waarin jouw matras zich vormt naar je lichaam is daarnaast ook van belang. Op een zacht matras, of op een waterbed, zakt je lichaam namelijk meer weg dan wanneer je op een hard matras slaapt. In het eerste geval heb je daarom een minder dik kussen nodig voor een goede ondersteuning van je hoofd.

Kussenvulling

Er zijn verschillende materialen te vinden, die zeer geschikt zijn als vulling voor hoofdkussens. Ze moeten daarvoor in ieder geval aan twee belangrijke voorwaarden voldoen voor optimaal slaapcomfort. Enerzijds veerkracht om het hoofd jarenlang goed te ondersteunen. Anderzijds het vermogen om transpiratievocht op te kunnen nemen en in betrekkelijk korte tijd weer af te staan aan de omgeving. Daarnaast zijn opschudbaarheid, vormbaarheid en wasbaarheid eigenschappen die de keuze voor jouw kussen kunnen bepalen.

Huisstofmijt

Heb je een huisstofmijtallergie? Kies dan voor een kussen dat huisstofmijt remt of doodt. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een Silvana hoofdkussen dat speciaal behandeld is met Aegis®.

Wil je weten welk Silvana hoofdkussen het beste bij jou past? Ga dan naar de Silvana kussenkiezer om in enkele stappen een advies op maat te krijgen.

Heeft u liever persoonlijk advies? kom gerust eens langs in onze showroom.

 

Doe de online test welk kussen past bij mij silvana support neksteun kussen siliakus